76/412 -114 , 30/752-4245 || Nyitvatartás: hétfő-péntek: 9:00-18:00, szombat: 9:00-13:00|| info@varosiharcos.hu

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

 

  1. Általános tudnivalók

Balanyiné Horváth Éva Mária (6000, Kecskemét, Kaffka Margit utca 10.), mint adatkezelő (továbbiakban: Adatkezelő) és mint a varosiharcos.hu weboldal (továbbiakban: Webáruház) üzemeltetője az ügyfelei (továbbiakban: Vevő) által megadott adatok kezelését a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban (továbbiakban: Tájékoztató) foglaltak szerint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) rendelkezéseinek megfelelően végzi.

  1. Az Adatkezelő adatai
  • Cégnév: Balanyiné Horváth Éva Mária
  • Székhely: 6000, Kecskemét, Kaffka Margit utca 10.
  • Adószám: 61794955-2-23
  • Szerződés nyelve: magyar
  • Elektronikus elérhetőség: info@varosiharcos.hu
  • Telefonos elérhetőség: +36 76/ 412-114 , Mobil: +36 30/ 752-4245
  1. Adatfeldolgozók adatai

webhoszting tevékenység:

  • Cégnév: 3 in 1 Hosting Bt.
  • A cég székhelye: 2310 Szigetszentmiklós, Brassó utca 4/A.
  • Ügyfélszolgálati iroda és levelezési cím: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1.
  • Adószám: 22206118-2-13
  • Közösségi (EU) adószám: HU22206118
  • Cégjegyzékszám: 13-06-055290
  • Statisztikai szám: 22206118-6209-212-13
  • Telefonszám: +36/21/200-0040

 

futárszolgálati tevékenység:

  • Cégnév: MPL (Magyar Posta Logisztika) – Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Székhelye: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
  • Postacíme: Budapest 1540
  • Cégjegyzékszám: 01-10-042463

hírlevél küldés: 

  • Cégnév: MailChimp
  • E-mail: privacy@mailchimp.com
  • Székhelye: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA
  1.       Az adatkezelés jogalapja

Adatkezelés jogalapja a Vevő hozzájárulása, melyet a Vevő a megrendelés során, vagy hírlevélre feliratkozás útján a jelen Tájékoztató elfogadásában megnyilvánuló önkéntes és megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozatával ad meg az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja alapján.

 

  1.       Az adatkezelés célja és időtartama

Az Adatkezelő a Vevővel kötött szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, valamint a Webáruház Vevő általi használata és a Vevő részére általános információk (pl. ÁSZF módosítás) eljuttatása céljából kezelheti a Vevő azonosításához szükséges, a Vevő által a regisztráció során megadott természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, email címet és telefonszámot.

Ezen adatok kezelése az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatás teljesítéséhez technikailag elengedhetetlenül szükséges. Az Adatkezelő a Vevő külön erre irányuló kifejezett hozzájárulása esetén az adatkezelést a Vevő részére reklámküldemények, ajánlatok küldése céljából is végzi a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezései szerint. A Vevő a hírlevélben található link alkalmazásával bármikor megtilthatja, hogy részére az Adatkezelő a továbbiakban reklámküldeményt küldjön.

A Vevő az adatait a megrendelés során vagy hírlevélre feliratkozáskor adja meg, és azokat a megrendelés kézbesítése vagy a hírlevélről leiratkozásig kezeli. Az adatok törlése, illetve leiratkozás a jelen Tájékoztatóban írtak szerint a Vevő kérésére bármikor megtörténhet. A számviteli előírások alapján Adatkezelő a számviteli bizonylatokat és így a nyilvántartás alapjául szolgáló adatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdés alapján nyolc évig köteles megőrizni.

  1.       Adatbiztonság

Adatkezelő az adatkezelést akként végzi, hogy annak során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Adatkezelő az adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen

  1.       A kezelt személyes adatok köre

A vásárlás során a Vevőnek az alábbi adatait kell kötelezően megadnia:

  • vezetéknév
  • keresztnév
  • utca/házszám
  • postai irányítószám/város
  • telefonszám
  • email cím

A Vevő a megrendelés elküldésével akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a Webáruházban nem vásárolhat, tekintettel arra, hogy az Infotv. 6. § (3) bekezdése alapján adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása szükséges.

  1.       Webáruház használatából eredően kezelt adatok

Sütik használata: A Webáruház látogatása során a Vevő számítógépére kerülnek elmentésre szövegformátumú fájlok (továbbiakban: Sütik). Az Adatkezelő főként az ún. Session-Cookies sütiket használja, melyek a böngésző bezárásakor azonnal törlődnek. Ezek segítségével lehet megjeleníteni a kosár tartalmát bármilyen oldal nézegetése közben, itt olvashatja el a Vevő, mennyi árut tett eddig kosarába és mi ezek aktuális együttes ára. Ezek a szövegformátumú fájlok személyes adatokat nem tartalmaznak. Ezenkívül az Adatkezelő használ olyak sütiket is, melyek több látogatás során használatosak. Ezek a sütik sem tartalmaznak cím adatokat (mint például a Vevő nevét, email címét, stb.) vagy más személyes adatokat, kizárólag az alábbi adatokat: a Vevő IP címe. Főleg ezek a Sütik biztosítják azt, hogy az Adatkezelő Webáruházának ajánlata barátságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb legyen. Ezeknek a fájloknak köszönhetően lehetséges például, hogy a honlapon megjelenjenek azok az információk, melyek külön a Vevő érdekeinek felelnek meg. Egyetlen cél az, hogy az ajánlat a lehető legjobban alkalmazkodjon a Vevő igényeihez és a böngészés a lehető legkényelmesebb legyen. A Vevő személyének azonosítása ezen Sütikkel nem lehetséges.

Természetesen a böngésző beállítható úgy is, hogy több látogatás alatt használt Sütiket a merevlemezre ne mentse el, azonban csak a sütik használatával használhatja ki és élvezheti teljes mértékben a Vevő a Webáruház egyes funkcióit. Például ha árut helyez a kosárba, a szerver elolvassa a süti kódját és ezzel megjegyzi, hogy az áru a Vevő kosarába tartozik. Ha a Vevő vásárlás céljából látogatott Webáruház után más honlapokat látogat meg és utána visszatér a vásárláshoz, a kosarában benne marad mindaz, amit korábban beletett. Ez a szolgáltatás például csak a sütik használatának engedélyezésével lehetséges. Ezért Adatkezelő javasolja, hogy a Sütiket a Vevő hagyja bekapcsolva.

A Sütik megtekintése és törlése általában a webböngésző beállítások funcikóját választva bármikor lehetséges, erről további információt a webböngésző “Súgó” funkciójából kaphat.

Google Analytics használata: Oldalunk alkalmazza a Google Analytics programot, a Google Inc. (“Google”) webelemző szolgáltatását. A Google Analytics ugyancsak sütik használatával működik, olyan szövegfájlokkal, amelyek az Ön számítógépén tárolódnak és lehetővé teszik weblapunk használatának elemzését. A sütik által létrehozott, a weblap Ön által történő használatát rögzítő információk rendszerint a Google szerverére kerülnek át az USA-ba, és ott is tárolódnak. Azonban az Ön IP-címe előzőleg rövidített formában kerül át, amennyiben az az Európai Unió tagállamában található, vagy más olyan államéban, amely az Európai Gazdasági Régióról szóló Egyezmény aláírója. Csak különleges esetekben kerül át a teljes IP-cím az USA-beli Google szerverre, és ott kerül sor a rövidítésre. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje a weboldal Ön által történő használatát, hogy az oldalaktivitásról jelentéseket állítson elő, és további szolgáltatásokat nyújtson a site működtetőjének a weboldalhasználatával kapcsolatban. A Google Analytics keretén belül az Ön böngészőjéről átküldött IP-címet nem kombinálják más Google-adatokkal.  A sütik tárolását Ön megakadályozhatja böngészőjének megfelelő beállításával. Továbbá, a süti által készített, az Ön weboldal használatát rögzítő adatok (pl. IP-cím) Google-hoz történő továbbítását és földolgozását is megakadályozhatja, ha letölti és installálja a böngésző segédprogramot (plugin) a következő linkről: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

  1.       Vevői jogok és jogérvényesítés

A Vevő kérelmezheti az Adatkezelőnél, hogy az tájékoztatást nyújtson személyes adatai kezeléséről, személyes adatait helyesbítse, valamint adatait törölje vagy zárolja. A Vevő tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen.

A Vevő kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a Vevő általa kezelt, illetve az általa vagy az Adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – a Vevő személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül – tiltakozás esetében 15 napon belül –, a Vevő erre irányuló kérelmére írásban megadja a kért tájékoztatást.

A Vevő adatairól tájékoztatást vagy azok helyesbítését, törlését/zárolását az Adatkezelő alábbi elérhetőségein kérhet, valamint ezen elérhetőségeken tiltakozhat adatának kezelése ellen: 6000, Kecskemét, Kaffka Margit utca 10. email: info@varosiharcos.hu
Telefon: +36 76/ 412-114 , Mobil: +36 30/ 752-4245

Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerült panasza, illetve jogainak sérelme esetén a Vevő a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; posta cím: 1530  Budapest, Pf.: 5., telefon: +36 (1) 391 1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu ; www.naih.hu) vagy az érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulhat.